20 Aralık 2019 Cuma

İş hayatında, boyun sağlığını korumanın 9 basit yolu

Boyun, insan vücudunda en korumasız bölgelerin başında yer alıyor. Gerek günlük yaşamda, gerekse iş hayatımızda sağlık kalitemizi, en az bel sorunları kadar olumsuz etkiliyor. İnsanların yaklaşık üçte ikisi, hayatlarının bir döneminde boyun bölgesinde bir sorunla karşılaşıyor. Hayatımıza yeni nesil iletişim cihazlarının girmesiyle beraber bu sorunun giderek artış gösterme eğiliminde olduğunu anlatan Therapy Sport Center’dan Uzman Fizyoterapist Altan Yalım, şunları söyledi:

11 Kasım 2019 Pazartesi

Disleksili çocuğu (özel öğrenme güçlüğü) olan ailelere 6 öneri

Disleksi (özel öğrenme güçlüğü), normal veya normal üstü zekada olan çocuğun, okuma, yazma ve matematik alanında, akranlarına oranla beklenenden düşük performansta olmasıdır.

13 Eylül 2019 Cuma

Çocuklardaki duruş bozukluklarını engellemenin 7 anahtar yolu

Okullar başladı, çocuklardaki duruş bozukluklarını engellemenin 7 anahtar yolu 


Uzun bir yaz dönemi sonrasında, okullar ders başı yaptı. Yaz döneminde gerek deniz, gerekse de havuzlara girip, sırtlarındaki kış yorgunluğunu atan çocuklarımız, tekrar ağır sırt çantalarının altına ve okullarda sanki her çocuk aynı uzunlukta ve kilodaymış gibi yapılmış tek tip sıralarına geri döndüler. Gerçi yaz döneminde de, telefonlar yada tabletler, yine omurgalarına sorun yaratmaya devam etti ve maalesef bundan sonraki kuşaklar bundan kurtulamayacaklar.

Çocuklarda duruş bozukluğu hakkında bilgiler veren Uzman Fizyoterapist Altan Yalım, şunları söyledi:

“Teknolojinin günlük hayatı kontrolü altına aldığı, sokakta oynayan değil evde zaman geçiren çocukların yetiştiği, besinlerin maalesef doğallıktan uzaklaştığı dönemde, ebeveyn olmak gerçekten zor. Çocuklarımıza, bu konuda uyarıları yaparken hepimiz zorlanıyoruz, ancak Atatürk’ün deyimiyle ‘sağlam kafanın sağlam vücutta bulunduğunu’ unutmadan, onlar için en iyisini istemeli ve kararlı olmalıyız” dedi.

8 Nisan 2019 Pazartesi

Disleksi (özel öğrenme güçlüğü) tanımada 6 belirti

Disleksi (özel öğrenme güçlüğü), çocuğun bireysel ve standart test uygulamaları sonucu saptanan okuma, yazma ve matematik alanında; yaşı, okul durumu ve zekâ yönünden beklenene oranla düşük olmasıdır. Çocuğun öğrenme problemleri, akademik başarısını, okuma, yazma ve matematik becerisi gerektiren günlük etkinliklerini olumsuz yönde etkilemektedir.

4 Nisan 2019 Perşembe

Topuk Dikeni teşhis ve tedavisinde önemli 8 madde

Topuk Dikeni, topuk kemiğinin alt yüzünde kalsiyum depolanması sonucu bir çıkıntı sonucu oluşan, ayak altındaki kasları örten zarın topuk altında yapışma yerinde ağrı ve hassasiyetle kendini gösteren ve zamanla yürümeyi kısıtlayan ciddi bir ortopedik sorundur.

2 Nisan 2019 Salı

Otizm nedir, belirtileri nelerdir? 2 Nisan Otizm farkındalık günü…

Bugün 2 Nisan Otizm farkındalık günü. Otizm, günümüzde rastlanan en yaygın nörolojik bozukluktur. İşte Otizm hakkında merak ettikleriniz ve 2 Nisan Otizm farkındalık günü tarihçesi..

14 Mart 2019 Perşembe

14 Mart Tıp Bayramı en özel mesajlar

14 Mart Tıp bayramı sağlık sektöründe çalışanlar için büyük bir önem taşıyor. Vatandaşlar da 14 Mart Tıp Bayramı'nda sağlık sektöründe çalışan eş, dost ve akrabalarının bu özel gününü mesajlarla kutlamak istiyorlar. İşte en güzel Tıp Bayramı mesajları...

11 Mart 2019 Pazartesi

Tıp Bayramı ne zaman? Tıp Bayramı ilk ne zaman kutlandı?

Tıp Bayramı, alanında çalışanları anma ve kutlama günü olarak Türkiye'de her yıl Mart ayında kutlanıyor. Peki, Tıp Bayramı ne zaman kutlanıyor? Tıp Bayramı ne zaman ve nasıl ortaya çıktı?

Diz ağrısında doğru bilinen 9 yanlış

Diz ağrıları, genellikle 40 yaş üstü bireyler ve sporcuların yaşadığı en genel iskelet sistemi sorunlarındandır.

16 Ocak 2019 Çarşamba

Fibromiyalji nedir? Ne değildir?

Fibromiyalji kısaca, yorgunluk, uyku, hafıza ve psikolojik durum sorunlarıyla beraber görülebilen tüm vücuttaki kronik ağrı sendromudur. Hastaların genel şikayetleri ağrı ve belirli bölgelerde görülen aşırı hassasiyettir. Semptomların kişiden kişiye farklılık göstermesi nedeniyle belirli bir kalıpta tanım yapmak oldukça zordur. 

9 Ocak 2019 Çarşamba

Stresle savaşta en büyük destekçi: Magnezyum

Sürekli gelecek planları yapmak, gün içerisinde kontrolümüz ve düşüncemiz dışında gelişen olaylar, telaşlı ve hızlıca farkında olmadan yaşamak ve gün boyunca meydana gelen zihinsel, fiziksel ve duygusal konular, bedenimizde “strese” neden olur. Kısaca ifade etmek gerekirse, yaşamımızda bizi alışılmış düzenimizin dışına çıkaran her şey stresin kaynağıdır.