İngiltere'de yapılan araştırmalar, hamilelikte tüketilen besinlerle bebeklerin egzamaya yakalanma oranları arasında bir bağlantıya ulaştı. Buna göre bazı besinleri tüketen anne adaylarının çocuklarının, egzamaya yakalanma oranı yüzde 30 azalıyor. Peki bu besinler hangileri?
Southampton Üniversitesi, B3 vitaminin bir formu olan ‘nikotinamid’in egzama sorununa karşı koruma sağladığını ortaya koydu. Yapılan bu araştırmaya göre hamile kadınların nikotinamid içerikli besinler tüketmesi doğan çocuklarını egzamaya karşı koruyor.
Araştırmayı yürüten Profesör Keith Godfrey, anne adaylarına şu öneride bulundu: “Çocukların cilt sağlığı için bol bol fındık, balık, tavuk ve mantar tüketilmeli. Bu sayede çocukların egzamaya yakalanma oranları büyük ölçüde azalıyor.”
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder