20 Ağustos 2016 Cumartesi

Doktorlar reçeteye kulaklık yazabilecek!

Jabra’nın Sport Pulse Wireless kulaklığı artık doktorlar tarafından reçeteye yazılabilecek. Peki neden?

Reçete denildiğinde hepimizin aklına doğal olarak ilaçlar geliyor. Ancak bundan böyle doktorlar, uygun gördükleri hastalara reçete olarak kulaklık da yazabilecek.

Önemli kulaklık üreticilerinden biri olan Jabra'nın Sport Pulse Wireless modeli, bundan böyle doktorlar tarafından hastalara yazılabilecek. Jabra'dan yapılan resmi açıklamaya göre şirketin TrainerMD mobil uygulamasının 360 Sağlık Programı kapsamında kulaklık ile beraber spor yapan kullanıcıların tüm sağlık kayıtları uygulama üzerinden doktorlara gönderilecek.

Obezite ve diyabet gibi hastalıklarla mücadele etmek için başlatılan u program ile birlikte hastaların spor aktiviteleri direkt olarak işin ehli doktorlar tarafından analiz edilecek. Bu program için Jabra Sport Pulse kulaklığının seçilme sebebi ise kulaklığın kalp atış hızı ve VO2  Max gibi verileri devamlı olarak ölçümleyebiliyor olması.

Genellikle bu tür sağlık verilerini akıllı bileklik gibi giyilebilir teknolojilerin ölçümleyebildiğine şahit olsak da, kulaklık tarafında Jabra Sport Pulse modeli bir ilk. Verileri anlık olarak takip edebilecek doktorlar, bu verilere göre hastanın idman programını düzenleyebilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder