18 Aralık 2017 Pazartesi

Bulaşıcı hastalıklardan korunmanın 5 etkili yolu

Kış mevsimiyle birlikte bulaşıcı hastalıklar kapıya dayandı. Bu mevsimde nezle, grip gibi enfeksiyon hastalıklarının görülme sıklığı artarken, acil servislerde nezle ve grip hastalarında yoğunluklar yaşanıyor. Okul ve kreş gibi toplu ortamlar da, bulaşıcı hastalıkların yayılmasına zemin oluşturuyor.

Tansiyon hastalarına uçak yolculuğu için 12 öneri

Özellikle kan, kalp, tansiyon ve akciğer ile ilgili hastalığı olanlar için uçak yolculuğunun riskler taşıyabildiğine vurgu yapan uzmanlar, yolculuk öncesi tedbirlere dikkat çekiyor.

13 Aralık 2017 Çarşamba

Ucu düşük bir burun, erkeğin karizmasını bozuyor

Burun estetiği, geçmişte büyük oranda kadınlar tarafından tercih edilmesine rağmen, günümüzde neredeyse hastaların yarısını erkekler oluşturuyor. Yüzün ortasında olan burun, kişiye ilk bakıldığında dikkat çeken özelliklerinin başında yer alıyor. Ucu düşük bir burun kişiye, daha sinirli, enerjisi düşük ve olduğundan yaşlı bir görünüm verebiliyor. Bu da kişinin, mesleki ve sosyal hayatında olumsuz önyargılar olarak geri dönebiliyor.  

4 Aralık 2017 Pazartesi

Çarşaflar hafta 1 kez değişmeli

Birçok insanın kafasına göre değiştirdiği çarşaflarla ilgili detaylı bir açıklama New York Üniversitesi'nden geldi. Mikrobiyolog Philip Tierno, "Çarşaflar yeterince değiştirilmezse mikroskobik hastalıklara yol açabilir" ifadesini kullandı.

Sedef hastalığı nedir? Sedef hastalığının belirtileri nelerdir?

Sedef hastalığının genetik geçişli bir cilt sorunu olduğunu belirten Dr. Mehmet İlteber Bahadır, hastalığın ortaya çıkmasındaki nedenleri ve belirtilerini sıraladı. 'Sedef hastalığının tedavisi yoktur' inanışının da doğru olmadığını belirten Bahadır, hastaların alması gereken önlemler hakkında bilgiler verdi.

Yeni yıla beyaz dişlerle girmeniz mümkün

2018'e biyolojik beyazlatma yöntemi ile beyaz dişlerle girebilirsiniz. Özellikle hassasiyet hisseden dişlere sahipseniz bu yöntem tam size göre. Biyolojik Beyazlatma jelinin formülü sayesinde hassasiyet en aza indiriliyor, diş minesi onarılırken dişlerde beyaz bir görüntü sağlanıyor.

Alzheimer’ı önlemede en etkili uğraş hangisi?

Bulmaca çözmenin belli oranlarda Alzheimer'ı önlendiği birçok bilimsel çalışma ile ortaya konmuştu. Bunun yanında Türkiye'de yaşayan bir emekli ya da asgari ücretle çalışan bir işçi de, ailesini geçindirmek amacıyla zaten zorlu bir bulmacayı çözmek için yıllarca uğraşırken Alzheimer'la savaşıyor olabilir. Şaka bir yana, kitap okumanın ve çeşitli sporların bu hastalığı önlemeye yardımcı olduğu bilinirken, Albert Einstein Tıp Koleji'nin 21 yıllık araştırması, Alzheimer'ı önlemede hepsinden daha etkili bir faaliyeti ortaya çıkardı. Ancak ne yazık ki Türkiye'de yaşayanların pek yapmadığı bir faaliyet bu. Ayrıca başka bir araştırma da demans hastalıkları ve ilişki durumu arasındaki bağlantıyı inceledi. İşte çarpıcı sonuçlar...

Kilo kolon kanseri riskini artırıyor

Tıp uzmanları, obezitenin tüm kanser türlerine eğilimi artırdığı konusunda birleşiyor. 34. Ulusal Gastroenteroloji Kongresinde de kolon kanseri ile fazla kilo arasındaki bağlantıya ve kalın bağırsak kanserinde erken tanıya dikkat çekildi. Ünlü isimler de aynı amaçla kamera karşısına geçti.

3 Aralık 2017 Pazar

Günlük vitamin ihtiyacının yüzde 72’sini karşılıyor

Kış mevsiminin vazgeçilmez yiyeceklerinin başında gelen kestane, tezgahlarda yerini aldı. Kestanenin vitamin, mineral ve lif bakımından oldukça zengin olduğunu vurgulayan Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir, “Kestane kan basıncı ve kolesterolü dengeler, bağışıklığı güçlendirir, kalbi korur, stresin zararlı etkilerini azaltır ve kas yorgunluğunu önler” açıklamasında bulundu.
Kestanenin diğer yemişlerden daha az kaloriye sahip olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir, “Kestanenin 100 gramında 170 kalori bulunuyor. Yani 3 orta boy kestane 1 dilim ekmek ile eşdeğerdir” dedi. Kestanenin ara öğünlerde tercih edilebileceğini vurgulayan Özdemir, “Kestane B ve C grubu vitaminleri, potasyum, magnezyum, demir açısından zengin bir kaynaktır. Diyet lifi açısından 100 gram kestane günlük ihtiyacın yüzde 21’ini karşılayabilir” şeklinde konuştu.
Kolesterolü dengeleyip kalp hastalıkları riskini azaltıyor Kestanenin içerdiği toplam yağ miktarının diğer kuru yemişlerden az olduğunu söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir “Tekli ve çoklu doymamış yağ asitleri içerdiğinden hastalıklar için koruyucudur. LDL kolesterolü düşürür, kalbi koruyan HDL kolesterolü artırır. Kestane, kolesterolü dengelemede ve koroner kalp hastalıkları riskini azaltmaya yardımcı olur” dedi.

2 Aralık 2017 Cumartesi

Türkiye’nin ilk Lyme Kliniği, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde kuruluyor

Sessiz katil lakabıyla bilinen ve 365'ten fazla hastalığı taklit edebilen Lyme hastalığı, yüzyılın salgını olarak nitelendiriliyor. Üstelik Türkiye'de 7 milyon kişide bu hastalık var ancak hastalar uzmanlara ulaşamıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi bu sorundan yola çıkarak Lyme Kliniği açmaya ve hastalıkla ilgili bir laboratuvar kurmaya karar verdi. Uzmanlar ayrıca usta oyuncu Türkan Şoray'ı da hastalıkla ilgili uyardı. İşte nedeni...

Hangi Renk Besin, Neye İyi Geliyor?

Dengeli beslenmek hem vücudumuz hem de bağışıklık sistemimiz için önem taşıyor. Beslenmede çeşitlilik sağlamanın bir yolu da meyve ve sebzeleri renklerine göre ayırarak tüketmek. Farklı renklerde besinler tercih ederek değişik vitamin ve mineralleri vücudunuza alabilirsiniz. Kendine özgü özelliklerle dolu olan sebze ve meyvelerle kendinizi daha enerjik ve dinç hissedebilirsiniz. 
Peki hangi renk besin neye iyi geliyor?