9 Şubat 2015 Pazartesi

Zaman, bizim için can demek

Sağlık Bakanlığı’nın ‘Gereksiz’ dediği onkoloji hastanesi için LÖSEV Başkanı Prof. Dr. Üstün Ezer, Hürriyet aracılığıyla seslendi: “İlk teşhisten tedaviye kadar bile 3 ay süre geçiyor. Bu 3 ayda hastalar ölüyor. Hız çok önemli. Elimizi taşın altına soktuk.”


ANKARA İncek’te yapımı süren dev Onkoloji Kenti Hastanesi ile ilgili sağlık bakanlığı’nın, ‘Gereksiz’ açıklaması üzerine, LÖSEV’in kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Prof. Dr. Üstün Ezer, konuştu.

LÖSEV’DE PARA GEÇMEZ

Ezer, şunları söyledi:

“Ankara’da kendi imkânlarımızı kullanarak, bağışlarımızla yaptırdığımız kompleks, basit ve küçümsenecek bir yapı değil. Mağdur, çaresiz, umudu olmayan hastaların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir şekilde inşa ediliyor. Bugünün değil gelecek yüzyılın projesi bu. Bu cesareti, bu yükü almak kolay değil. Hasta, ilk başvurduğu anda itibaren tanı için 3 ay gibi ortalama bir zaman harcıyor. Bunun bazen 6-9 aya çıktığı da oluyor. Bu 3 aylık tanı sürecinde daha tedavi başlamadan hastalarımızın çoğunu kaybediyoruz. Teşhisten sonra da patoloji, kan, doktor sırası derken umutsuzluk artıyor. Bu hastalıkta, hız, sterilizasyon ve moral çok önemli. Devlet ve üniversite hastanelerinde, 6 çocuk 6 anne kalıyor. Özel hastanelerde ise anormal paralar ailelerden alınıyor. Tüm bu olumsuzlukları gidermek için elimizi taşın altına koyduğumuzda ise karşımıza birileri çıkıyor. ‘Onkoloji kentine gerek yok’ diyen biliminsanlarına soruyorum, ‘Siz kimsiniz, biz kimiz?’ Kamu yararına çalışan tamamen parasız hizmet veren bir kuruluşuz. Siz ise devletsiniz. Halka faydası olacak kararlara imza atmanız lazım. Ayrıca aynı bilimadamlarına, Ankara’da son bir ayda açılan 5 özel hastaneyi hatırlatmak isterim. Onların açılışına alkış tutup, bizi bir döngünün içinde yıpratmak ayıptır. Bu noktada özel hastane lobilerinin tedirgin olmasını anlarım ancak bürokratların bu aynı lobilerin dilinden konuşması çok yanlış. LÖSEV’de para geçmez. Rahatsızlık burdan oluşuyor.”

17 BİN HASTAMIZ VAR
“Öncelikle bizi özel hastane olarak değerlendiren yetkililere bir çağrım var. Sağduyulu olmak gerekiyor. 17 bin hasta, yüzbinlerce aile ve milyonlarca gönüllü sizi izliyor. Bizi özel hastane kılıfına sokup, öyle değerlendirmeyin. Biz toplum yararına devlet adına çalışan sivil bir inisiyatifiz.”

‘KURDELEYİ ERDOĞAN KESSİN’
 LÖSEV’i bugüne kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dışında hiçbir devlet yetkilisinin ziyaret etmediğini söyleyen Ezer, şöyle konuştu:

“Defalarca çağırdık, ilgilenmediler. Sayın Cumhurbaşkanımızın bir iftar yemeğimizde söylediği bir söz vardı. Bize, ‘Taş taş üstüne koyun, fakir fukaranın yanında olun, ben de sizin arkanızdayım’ dedi. Şimdi bilgi kirliliği yaratan bürokratları aradan çıkararak sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum. Gelin ve bu nadide eserin kurdelesini kesin. Gelecek yüzyılın projesine destek olun. 70 milyonun elleriyle koyduğu tuğlaya, bir büyük tuğla da devletimizden gerekli.” Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder