21 Ocak 2016 Perşembe

Hastalığı gülümsemesini kaybettirdi

2 yaşındaki Felicity Watkins eğlenmeyi, oyun oynamayı çok seviyordu. Ancak iki ay önce felç geçirmesi ardından teşhis edilen hastalığı artık sevdiği her şeye engel oluyor. Yoğun uğraşlar sonucu küçük kızın domuz gribi, AIDS gibi viral enfeksiyonların tetiklediği Gullain Barre Sendromu olduğu teşhis edildi.

Küçük kız şimdi hayata yeni başlamış çocuk gülümsemesini bile elinden alan bir hastalıkla karşı karşıya.
24 SAAT YOĞUN BAKIMDA KALDI
Felicity Watkins isimli 2 yaşındaki kız iki ay önce sinir sisteminde çıkan problem sonucunda felç geçirdi. Küçük kız 24 saat boyunca yoğun bakımda kaldı. Felicity'nin erkek kardeşinin otizm rahatsızlığının olmasının sonucunda aile kızlarınında aynı rahatsızlığı olmasından korkuyordu. 
ANNESİ İKİ KEZ HASTANEYE KOŞTU
Felicity ilK olarak 7 Aralık sabahında ağlayarak uyandı ve nöbet geçiyordu. Annesi Frances elini kızının başına koyduğunda çok sıcak olduğunu farketti. Küçük kız hemen hastaneye kaldırıldı ve yoğun bir tedaviye başlandı. Felicity hastaneden taburcu olduğunda bir süre yürüyemedi. Frances kızının nefes alış verişinin kötü olduğunu farkettiğinde ikinci kez hastaneye koştu. 
HASTALIĞI ANLAŞILDI
Hastaneye gittiklerinde Felicity kollarını ve yüzünün bir kısmını hareket ettiremiyordu. Talihsiz kız bir süre yaşam destek ünitesinde kaldıktan sonra Galler’de ki Noah's Ark Çocuk Hastanesi’ne kaldırıldı. Küçük Felicity’ye gerekli testler yapıldıktan sonra çevresel sinir sisteminin etkilenmesiyle ortaya çıkan ‘Guillain-Barre Sendromu’ teşhisi konuldu. Annesi "Hayatımın en korkunç anıydı çünkü küçük kızım benim için ağlıyordu ama ben ona yardım edemiyordum." dedi. 
YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI
Felicity’nin hastalığı yüzünden gülümseyemediğini gören ve ölümle sonuçlanabileceğini öğrenen Frances gözyaşlarına boğuldu. Şu anda felç olan küçük kızın tıbbi ihtiyaçlarını karşılamak için ailesi tarafından yardım kampanyası başlatıldı.
GULLAİN BARRE SENDROMU NEDİR? 
Otoimmun hastalıklar grubunda yer alan bu hastalık genellikle viral bir enfeksiyonun (HIV, domuz gribi gibi) hemen ortaya çıkar. GBS vücudun bağışıklık isteminin kendi sinir sistemine saldırıp sinir kılıfını zedeleyerek iltihaplanmaya yol açan bir bozukluk. Verdiği hasar sinir iletilerini yavaşlatır ya da durdurur. Her yaşta herkesi etkileyebilen bu sendrom oldukça seyrek görülür. Kas zayıflığı, felç, duyu kaybı, karıncalanma gibi sorunlara yol açan hastalıkta nefes alma zorlaşır ve kalp atışları anormalleşebilir. Hastaların yaklaşık yüzde 80'i 1 yıl içerisinde tamamen iyileşirken, yüzde 5-10 hastada ağır hasar kalabilir ve hastaların yaklaşık yüzde 5’i ölebilir.
(kaynak:hürriyet.com.tr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder