22 Ocak 2016 Cuma

Stresten arındıran 8 yol

Mutsuz olmak kolay ama mutlu olmak için çaba sarf edin

Stressiz bir hayat mümkün değil. Aslında bir dereceye kadar da gerekli… Ancak bunun kronik bir hal almasını önlemeniz gerekiyor. Stresin hayatınızı yönetmesine izin vermek istemiyorsanız bu yöntemleri hayatınıza sokmalısınız. Güneşsiz günler sizi mutsuz etmesin.

SİZİ MUTSUZ EDEN ŞEYLERLE YÜZLEŞİN

Bir kağıda sizi mutsuz eden durumları ve karşılarına da neler yapabileceğinizi yazın. Bu bir tür yüzleşmedir ve sizle sizden başka kimse olmadığı için rahatsız olmayacağınız bir karşı karşıya geliştir. Sürekli aklınızda dönüp duran, çözümsüz gibi görünen durumlar sese söze dönüştüğünde onları şaşırtıcı biçimde kendinizden uzaklaştırabilirsiniz.

SÜREKLİ ENDİŞELİ OLAN İNSANLARDAN UZAK DURUN

Endişeli insanların yanında onların olumsuz duygularını ister istemez kendinize yük edinirsiniz. Bu tip kişilerle aranıza mesafe koyun ve olabildiğince az vakit geçirmeye çalışın.

NEŞELİ İNSANLAR EN YAKINLARINIZ OLSUN

Herkesin hayatında stres üreten durumlar vardır ancak bazı kişiler bu durumlardan kendilerini pozitif düşünce ile korumayı bilir. Neşeli kişiler sevgi böceği olmayabilir ama genellikle pozitif düşünmeye çalışan kişilerdir. Gülmek bulaşıcıdır, espritüel kişilerle zaman geçirin.


KOMEDİ FİLMLERİ YARDIMCINIZ

Sinema ve televizyon gözyaşı sever, çünkü alıcısı çoktur. Stresli olduğunuzda sizi üzecek hikayelere kendinizi kaptırmanıza hiç gerek yok. Komediler aslında size hayatı o kadar da ciddiye almamanız gerektiğini hatırlatır, böylece sizi stresten korur.

HEM SÖYLEYİN HEM DİNLEYİN

“Müzik ruhun gıdasıdır” diye boşuna denmemiş. Müzik psikolojinizi tamamen değiştirir. Ancak umutsuz aşk şarkıları, bir acıyı ifade etmek için yapılmış besteler sizi aşağı çeker. Bunun yerine hareketli, eğlenceli müzikler dinlemelisiniz. Aman dikkat! Size olumsuz anılar yüklemiş şarkılardan da uzak durmalısınız.

OKUDUKLARINIZ DA EĞLENCELİ OLSUN


Komik hikayeler sizi içine alır, okuduklarınızı görsellerken kafanız dağılır ve biraz olsun rahatlarsınız.

GÜNÜN BELİRLİ ZAMANLARINDA HABERLERDEN UZAK DURUN

Haberler şehrinizde, ülkenizde ve dünyada olup biten olayları anlatır ve bunlar genellikle umut veren gelişmeler olmaz. Bir süre haber okumazsanız hayattan geri kalmazsınız, kendinizi bir süre haberlere kapatın.

SİZİ GÜLDÜREN VİDEOLAR

İnternetteki eğlenceli videoları bulmanız çok kolay. Bunları izleyin, güldükçe mutluluk hormonu salgılayacaksınız ve bu da iyi hissetmenizi sağlayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder