Her çocuk hastalanır, özellikle kreş çağındaki çocuklarda bu oran biraz daha yüksektir. Ancak hastalanma sıklığı normalden daha kısaysa dikkatli olmak gerekir. Kış boyunca kısa aralıklarla hastalanan bir çocuğunuz varsa mutlaka alerji uzmanına gitmelisiniz.
Sanılanın aksine alerji kendisini yalnızca kızarıklık, kaşıntı ve döküntü ile göstermiyor.
Geçmeyen burun tıkanıklığı, sık sık görülen nezle hali, geçmeyen gece öksürükleri ve nefes darlığı ciddi bir alerjik hastalığın belirtisi olabiliyor.
Tedavi edilmeyen alerjiler ilerleyen zamanlarda kişiyi astıma kadar sürükleyebiliyor.
Özellikle bebekler için tüm gıdalar alerji tehdidi taşıyor. Çocuklarda besin alerjisi olarak başlayan alerjiler solunum yolu alerjisi olarak devam edebiliyor.
İleriki yaşlara taşınan solunum yolu alerjilerinin tedavi süreci daha uzun ve zorlu oluyor. Aynı zamanda tamamen iyileşme ihtimali azalıyor.
Bebekken tespit edilebilen alerjilerin yok edilme şansı çok daha yüksek. Ancak testlerin mutlaka bir çocuk alerjisi uzmanı tarafından yapılması şart.
Uykuda huzursuz olma, göz altlarında geçmeyen ya da zaman zaman belirginleşen morluklar, koşma ya da ağlama sonrası ortaya çıkan öksürük, çabuk yorulma gibi belirtiler çocuklarda alerji belirtisi olabiliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder