Dişlerdeki beyazlık, uzun süre antibiyotik kullanımı, aşırı flor alımı, kanal tedavisi, travma sonucu, yaşlılık, genetik faktörler gibi etkilerle zamanla yok olabiliyor. Peki bunun bir çözümü var mı? Protez ve İmplantoloji Uzmanı İlker Arslan, ‘Harika gülüşlere ve kıskandıran beyazlıklara kavuşmak için korkusuzca diş beyazlatma yaptırıp kendinize olan güveni daha da arttırabilirsiniz.'dedi.
Artık diş hekimliğinde, diş beyazlatma yöntemlerinin oldukça kolay ve ağrısız olduğunu söyleyen Dent Suadiye Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Protez ve İmplantoloji Uzmanı İlker Arslan ‘Çalışan kesim için, öğle tatilinde bile rahatlıkla sevdiğiniz müzikleri dinlerken ve dinlenirken klinikten mutlu bir gülümsemeyle çıkabilirsiniz.' dedi.
Diş beyazlatma 2 şekilde yapılabiliyor, biri ofis tipi klinik beyazlatma, diğeri ev tipi beyazlatma. Ofis tipi klinik ortamında, hekim tarafından, yaklaşık 1 saatte yapılan etkili bir yöntem. Hastanın diş etleri korunarak, ışık cihazı desteği ile diş renginde 5-6 ton açılma sağlanıyor.
Ev tipi beyazlatmada, ağzımızdan alınan ölçüler sonrasında kişiye özel plaklar hazırlanıyor. Özel bir beyazlatma seti evde kullanacağımız şekilde teslim ediliyor. Kullanılması son derece pratik olan bu yöntemle 1 haftalık kullanımda 4-5 ton açılma elde edebiliyoruz.
Diş beyazlatma sonrası oluşan renk, en az 2 yıl kalıcılığını, beyazlığını korumaktadır. Düzenli bakım ve diş fırçalamaya dikkat edilmesi bu sürenin uzamasına yardım edecektir. Beyazlatma sonrasında en sık rastlanan şikayetler dişlerde meydana gelen hassasiyetlerdir. Bu hassasiyet en fazla 24 saat sürmekte ve hayat kalitesini bozmamaktadır.
Beyazlatmamızı yaptırdıktan sonra, ilk 2 gün beyazlama etkisi devam edeceği için, renklenme yapabilecek gıdalardan uzak durmak gerekiyor, İlk bir hafta özellikle çay, kahve, sigara, kırmızı şarap, soya sosu, salça gibi boyayıcı gıdalardan kaçınılması tavsiye ediliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder