8 Kasım 2015 Pazar

Minik İdil 1 hafta içinde kalp bulunmazsa ölecek

11 yaşındaki Deha İdil K., kalp hastası. Küçük yaşına rağmen bugüne kadar tam 20 kez ameliyat geçirdi. Bu ameliyatlardan 5 tanesi, kalp ameliyatı. Ancak hiçbiri de küçük kızı iyileştirmeye yetmedi. Şu anda Başkent Hastanesi’nde yaşam destek ünitesine bağlı olan Deha İdil, 21’inci kez ameliyat olmaya hazırlanıyor.

KALP BULAMAZSA 8 GÜNLÜK ÖMRÜ KALDI

Memur ana-babanın kızı olan Deha İdil, uygun kalp bulamazsa ne yazık ki 8 gün sonra yaşama veda edecek. Küçük kız için, 0-18 yaş arası “ab+” ya da “0+” kan grubundan kalp aranıyor. Kalp bağışında bulunacak olanın cinsiyeti önemli değil.

“BABA, KURTARIN BENİ”

Deha İdil’in perişan haldeki anne babası Sözcü aracılığıyla duyarlı vatandaşlara çağrıda bulundular.
Gözü yaşlı baba H.K., Sözcü’ye şunları söyledi:

“Kızım Deha İdil, uygun kalbi bulamazsa 8 gün sonra aramızdan ayrılacak. Bir anne-baba için evladının ölümün pençesinden kurtarmaya çabalamak kadar acı veren başka ne olabilir? Kızımda kalp yetmezliği var. Yıllardır bu hastalıkla pençeleşiyor. Bize hep ‘Canım çok acıyor. Kurtarın beni. Artık iyileşmek istiyorum’ diyordu. Şu anda bilinci kapalı. Sadece gözüyle iletişim kuruyor bizimle. Kızımın son umudu, organ nakli bağışında bulunan vatandaşlarımız. Onlardan insaniyet namına destek ve ilgi bekliyoruz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder