16 Mart 2016 Çarşamba

Büyük göğüsler bel ve boyun fıtığına neden oluyor

Boyun ağrısı ve servikal disk problemleri büyük göğüslü kadınlarda daha sık görülüyor. Büyük göğüsler sırt, boyun ve omuz bölgesi üzerine ekstra baskı oluşmasına neden oluyor ve vücudun kas–iskelet sistemi üzerinde ağırlık merkezinde bir takım değişimlere yol açıyor.
Bel ve boyun fıtığının kadınların yaşam kalitesini düşüren en önemli sağlık problemlerinden birisi olduğunu söyleyen Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Aybars Akkor: “Son yıllarda oldukça yaygınlaşan bel ve boyun fıtığı şiddetli ağrı, kollarda ve bacaklarda uyuşma ve güç kaybı gibi şikayetlere neden olur. Büyük göğüslü kadınların öncelikle kilo almamaya dikkat etmeleri gerekir. Fazla kilo ve büyük göğüsler; diskler üzerindeki yükün artmasına neden olur. Bunun sonucunda ise diskin içindeki yumuşak çekirdeğin dışarı çıkmasına yani fıtık oluşumuna yol açar. Fıtığa karşı alınacak önlemlerin ve fıtığı olan hastaların kilo vermesi fıtık tedavisinin en önemli aşamalarından birisidir.”
DÜZENLİ SPOR YAPMAK ŞART!
Büyük göğüslü kadınların düzenli spor yapması gerekiyor. Bel ve boyun ağrısı olan kişilerin yüzme, yürüyüş gibi sporlar yapmasında büyük fayda var. 20 dakikalık hafif bir yürüyüş yapmaları bile yeterli olabilir. Ağır sporlar yapmaları ise oldukça sakıncalıdır.
Günlük yaşamdaki kolay görünen hareketler; dikkat edilmediği takdirde bel ve boyun ağrısının artmasına neden olabilir. Yapılan bütün hareketlerde özellikle belin dengeli tutulması gerekir. Herhangi ağır bir yük kaldırılmadan önce; ağırlığı belinize değil, bacak ve uyluk bölgesindeki büyük kaslara vermelisiniz. Bel kasları ağırlık kaldırmaya elverişli değildir. Bel kaslarının amacı karın kasları ile birlikte harekete geçerek dengeli bir duruş sağlamaktır.
BOYUN VE BEL FITIĞI TEDAVİSİ NASIL UYGULANIR?
Boyun ve bel fıtığı tedavisinde öncelikle ilaç tedavisi ile birlikte fizik tedavi uygulanır. Özel cihazlarla masaj uygulanabilir. Eğer fıtık bu tedavilere rağmen ağrıların geçmediği yani mutlak ameliyat gerektiren durumlarda cerrahi operasyona başvurulabiliyor.
arpanet.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder