8 Ocak 2015 Perşembe

Bu meslekler hamile kalmayı engelliyor!

Yoğun stresin ve iş temposunun bile hamile kalmak isteyen bayanları etkilediği biliniyor. Bir de hamile kalmayı engelleyen bir takım meslekler var… İşte detaylar;



Kimya Mühendisleri:
Kimyasal maddelerle sürekli iç içe kalmanın sağlık açısından kötü sonuçlar doğurabileceğini hepimiz biliyoruz. Hamile kalma zorluğu çeken bayanların mesleklerine de göz atmakta fayda olduğunu belirten uzmanlar, Kimya Mühendislerinin bu anlamda risk altında olduğunu belirtiyorlar.

Maden Mühendisi:
Ağır yük taşıma ve havasız ortamlarda bulunmaktan dolayı kadınlık doğurganlığını da etkilediği belirtilen uzmanlar,  kaya ve zemin mekaniği araştırmalarında zararlı gazların solunmasının da hamile kalmayı zorlaştırdığını söylüyorlar.

Radyoloji Uzmanları:
Sürekli X ışınlarının etkisine maruz kalan radyoloji uzmanları da risk grubu içerisinde bulunuyor.

Pilot ve hostesler:
Sürekli yüksek basınç içerisinde bulunan meslek gruplarının başında gelen pilot ve hosteslik, düşük riskinin en fazla olduğu mesleklerden biri… Hamile kalmak isteyen ve hamilelik sürecini sağlıklı bir şekilde sürdürmek isteyenler, bu meslekte kalıp kalmamayı doktor kontrolünde kararlaştırmaları gerekiyor.

Dalgıçlar:
Tıpkı pilotlar gibi dalgıçlar da risk grubuna dahil! Basıncın beyinsel olarak bile kişileri etkilediği göz önünde bulunulursa, hamile kalma risklerini ortadan kaldırmak için bir süre derin sulardan uzak kalmak gerekiyor…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder