Hamilelik yalnızca kadınları değil eşlerini de etkiliyor.
Milliyet'in haberine göre;Hamilelik yalnızca kadınları değil eşlerini de etkiliyor. Erkeklerin de bu süreçte psikolojileri değişiyor ve eşlerine yardımcı olmak istiyorlar. Buna eşleriyle birlikte daha çok yemek yiyerek başlıyorlar.
Michigan Üniversitesi’nin araştırmacıları ilk kez bebek bekleyen 29 çifti gözlemlemişler. Düzenli aralıklarla hormon seviyeleri 36. haftaya kadar incelenmiş. Kadınların dört hormonunun büyük derecede yükseldiği görülmüş: östradiol, projestoron, kortizol ve testosteron.
Erkeklerde ise sadece östradiol ve testosteron hormon seviyelerinin arttığı görülmüş. Dr. Robin Edelstein ve psikoloji profesörü Yahoo Parenting'e testosteron ve östradiol hormonlarının erkekleri bu dönemde daha hassas yaptığına dair açıklamalarda bulundu.
Erkeklerin değişmesi yalnızca eşlerinin hamile olması değil baba olmaya aday oluşları da onları oldukça etkiliyor. Bakalım erkekler bu dönemde nasıl değişiyor.
Şişmanlamaya başlıyorlar
Bilindiği gibi anne adayları hamilelikle birlikte kilo almaya başlar. Aynı zamanda baba adayları da ilginç bir şekilde kilo almaya başlıyorlar. Erkekler nasıl oluyor da hamile olmamalarına rağmen en az eşleri kadar kilo alıyorlar diye sormadan edemiyor insan.
Sabah bulantısı yaşayabilirler
Hamileyken mide bulantası anne adayları için oldukça kötüdür. Mideleri ekşir, sırt ağrıları olur ve şişkinlikleri olur. Anne adayları bu dönemleri yaşarken eşleri de etkilenir ve bulantı yaşayabilirler.
Erkeklerde de süt üretimi başlıyor
Baba adayları doğumdan önce süt üretiyor. Peki bu neden oluyor? Süt, bebeğin gelişiminde önemli bir rol oynar. Babalar bebeklerinin ağlamalarına karşı çok duyarlı oldukları için süt hormanları onların da psikolojik olarak süt üretmesine neden oluyor.
Doğum sonrası depresyonuna onlar da giriyor
Doğum öncesi ve doğumdan sonraki bir yıl erkekler de bazı sıkıntılar yaşayıp depresyona girebiliyorlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder