28 Ocak 2015 Çarşamba

Yeni güne yeni gülüş

İmplant tedavisiyle hastalara sanal planlamayla tek günde hızlı ve güvenilir çözüm sunduklarını söyleyen Liv Hospital Ankara Diş Hekimi Semih Demircan implant tedavisini anlattı.

Güzel bir gülüş ve bembeyaz sağlıklı dişler, uzun bir yaşamın anahtarı. Oysa birçok kişi ağız ve diş problemleri, eksik dişleri yüzünden rahatça gülemiyor, yemek yerken zorlanıyor. Küçük bir cerrahi işlemle çene kemiğine yerleştirilen implantlar, gerçek bir diş kökünün yerini alıyor, eksik dişler tamamlanıyor.

Aynı gün geçici protez takılıyor

Gelişen teknoloji sayesinde ağız yapısında sorun olanlar sadece bir günde yepyeni dişlere kavuşabiliyor. Çekilmesi gereken veya eksik dişlerin yerine yerleştirilecek yeni dişler bazı hastalarda korku ve endişeye neden olabiliyor. 1 günde yeni diş işlemiyle bu hastaların kaygılarına son veriliyor. Hasta anatomisine uygun olarak yazılım üzerinden (Nobel Clinician) planlanan diş kurulumu, tedavi planına dayanan özel imal edilmiş cerrahi model ile implant uygulamasına dönüşüyor. Böylelikle hastalara aynı gün geçici protezleri takılabiliyor. Ağrı ve sıkıntının en aza indirildiği uygulamada, maksimum görsellik ve fonksiyon imkanı da hedefleniyor.

Sağlıklı olan herkes implant yaptırabilir

Diş eksikliği olan ve implant uygulanacak bölgede uygun koşulları taşıyan; genel sağlığı yerinde olan herkes implant yaptırabiliyor. Cerrahi bir işlem olan implant operasyonundan önce hastaya lokal anestezi uygulanıyor. Bu yüzden cerrahi işlem sırasında hasta hiçbir şekilde acı veya ağrı hissetmiyor. Cerrahi operasyona karşı endişe duyan ve oldukça fazla korkan hastalarda sedasyon işlemi yapılıyor. Sedasyon ile hastalar yarı uyku halinde olduklarından işlemi hissetmiyor ve sonrasında da hatırlamıyor. Muayene sonucu ortaya çıkan duruma göre ya stent ile ya da stentsiz uygulama yapılıyor. Bu uygulamada dikiş atılmıyor, kanama sorunu ya olmuyor ya da çok az oluyor. İmplant yapılan hastalarda aynı gün anestezi etkisi dağıldıktan sonra hafif ağrılar olursa diş hekiminin önerdiği ağrı kesici kullanılabilir. İmplant tedavisi olmuş hasta aynı gün normal hayatına dönüyor.

İmplantın faydaları

Çiğneme fonksiyonlarını tam olarak yapabilir. (her istediğini yiyebilme)

Daha estetik görünüm sağlar.

Çiğneme fonksiyonları tam olduğu için sağlıklı beslenme sağlar.

Sağlıklı dişlere kavuşma ile yüksek özgüven verir.

Doğal diş formundadır.

(PembeNar)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder